Lánybúcsú.eu

lánybúcsú tippek & trükkök
You must have Javascript enabled to use this form.

Ki szervezze a leánybúcsút és mi az ideális időpontja?

A legénybúcsúhoz hasonlóan a lánybúcsú is régi hagyományokra tekint vissza. Az esemény célja az volt, hogy a menyasszony az esküvő előtt elbúcsúzhatott barátnőitől és női rokonaitól. A leendő feleség ekkor vőlegénye társasága nélkül utoljára szórakozhatott egyedül, hiszen a mennyegzőt követően erre már nem igazán akadt lehetősége. Nem is nagyon lett volna rá ideje, mivel a ház körüli teendők egész nap munkát adtak neki. Manapság persze ez már nem teljesen igaz, legtöbbünk az esküvő után is ugyanúgy eljárhat szórakozni, mint előtt. Ettől függetlenül a menyasszonynak is ugyanúgy jár ez a felhőtlen este, mint a vőlegénynek

A leánybúcsút általában 1-2 héttel az esküvő előtt szokták szervezni. Két héttel előbb szervezni talán azért jobb, mert akkor több ideje van a menyasszonynak is kipihenni magát és készülni a nagy napra. Az utolsó héten az esküvő előtt amúgy is még az utolsó simításokat el kell végezni, ami egy kimerítő lánybúcsú után elég nehézkes lehet. Ha esetleg utazást terveztek a leánybúcsúra, akkor mindenképp ideálisabb szerintem az esküvőt megelőző 2-3 héttel korábbi időpont. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy ha több vendég, aki a lánybúcsúra és az esküvőre is hivatalos vidékről érkezik, akkor nekik fárasztó lehet az esküvőt megelőző héten is leutazni és részt venni a lánybúcsún, amin való részvételt így lehet nem is vállalják. Tehát mindenképp vegyétek figyelembe a szervezés előtt a csapat összetételét abból a szempontból is, hogy honnan érkeznek majd a lánybúcsúra és mennyire mobilisak egymás utáni több hétvégén is.

A lánybúcsút általában az egyik barátnő szervezi, aki jól ismeri a menyasszony baráti körét. A leánybúcsúra lehetőleg csak azok legyenek meghívva, akik az esküvőre is hivatalosak - legjobb barátnők, a menyasszony kolléganői, unokatestvérei, és a buli elejére esetleg az anya, a nagynéni, a nagyi is bekukkanthat, de ez szerintem annyira nem szokás manapság. Érdemes arra figyelni, hogy ha egy pár férfi tagja ott lesz a legénybúcsúban, akkor a hölgy se maradjon ki a lánybúcsúból.

Amire mindenképp érdemes odafigyelni az az, hogy a menyasszony semmit se sejtsen az egészből, és a feladatok, a játékok, az egész este forgatókönyve legyen meglepetés számára. Mi is amennyire lehetett titkoltunk minden egyes részletet a menyasszonyok előtt. Tök jó látni, ahogy meglepődnek amikor előkerülnek az újabb és újabb sokszor akár zavarbaejtő feladatok.

Tetszett a cikk?

Új hozzászólás

You must have Javascript enabled to use this form.

Navigáció