Lánybúcsú.eu

lánybúcsú tippek & trükkök

Szervezés

A helyszín megválasztása nagyban függ a leánybúcsú hosszától. Attól, hogy csak egy estés a móka vagy akár egy egész hétvégét erre szántok.

Nem lehet lánybúcsú ajándékok nélkül. Ezeket persze nem kell véresen komolyan venni, lehet vicces, szexi, hasznos, vagy teljesen haszontalan is. Igazából bármi lehet, ami a hangulatot feldobja és később jó emlékkel gondol rá a menyasszony.

Az oklevél átadása előtt adjátok át a fogadalom szövegét is a menyasszonynak, aki olvassa fel hangosan a többieknek. Ebben megfogadja, hogy remek háziasszony lesz a házas évek alatt és férjét minden területen panaszkodás nélkül kiszolgálja. Lent találtok több szöveget is. Ahogy az oklevél szövegét, úgy ezt is nyomtassátok/ írjátok valami szép papírra, díszítsétek a lánybúcsúhoz illő kiegészítőkkel, motívumokkal.

Fogadalom 1:
"Én, XY,
ezennel megígérem előttetek,
hogy mostantól jó háziasszony leszek!
Az Uramat megbecsülöm,
a pasikat elkerülöm.

Ötletek a szöveg megírásához

A lánybúcsú végén, az előre meghatározott feladatok teljesítése után adjátok át a menyasszonynak a jól megérdemelt oklevelet. Ez tanúsítja, hogy részt vett a lánybúcsún, megküzdött a kitalált feladatokkal és sikeresen teljesítette azokat.

A lánybúcsúra küldhettek „hivatalos” meghívót a menyasszony számára, idézés formájában. Ennek egy előre megfogalmazott változatát találjátok itt, de persze kedvetekre alakíthatjátok. Bármi számára is fontos dolgot megemlíthettek, pl. hogy mit vegyen fel, mit hozzon magával. Ez adhat neki egy kis segítséget abban, hogy milyen típusú bulira számítson.

A téma igazából bármi lehet, ami közel áll a menyasszonyhoz és hozzátok – egy szimpla boától a Playboy nyusziig. Időben tudassátok minden résztvevővel, hogy mi lesz a téma, hogy ha valamit be kell szerezni hozzá, legyen idő rá, illetve ha többen kényelmetlenül éreznék magukat emiatt, lehessen módosítani. Mielőtt valami zavarbaejtő esetleg provokatív témát választatok, gondoljátok át, hogy egész este az adott ruhában/jelmezben fogtok lenni, így egy kényelmetlen öltözet lehet nem a legjobb ötlet.

  1. Google map segítségével könnyen megtaláljátok azokat a helyeket a városban, amelyek szóba jöhetnek a buli helyszíneként, illetve az ehhez kapcsolódó mindenféle teendők elintézéséhez. A térképen meg tudjátok keresni az adott utcát, amit kerestek, de útvonaltervezésre is van lehetőség. Maps.google.hu ahol megtaláljátok az interneten.

Szervezők: Legtöbbször a menyasszony barátnői szervezik a lánybúcsút, de akár a tanú vagy bármelyik közeli családtag is magára vállalhatja a szervezést.

Időpont: Miután megvan, hogy ki szervezi, meg kell határozni, hogy mikor legyen illetve, hogy mi legyen a témája. Általában 1-2 héttel az esküvő időpontja előtt tartják, hogy az esküvőre mindenki ki tudja pihenni magát.

Limuzinbérléssel még különlegesebbé tehetjük a lánybúcsú estéjét. Többféle lehetőség állhat rendelkezésünkre: vagy kibéreljük egy órára és egy üveg pezsgő kíséretében megérkezünk a bulihelyre rövid városnézéssel egybekötve – egy-két nevezetes helyen megállhatunk fényképeket készíteni a lánycsapatról, vagy hosszabb időre béreljük és akár programot – Chippendale táncos, DJ, lufik, profi fotós, egyedi rendszámtábla készítés – is rendelünk. Attól függően, hogy hányan vagytok, többféle méretű autó közül lehet választani.

Elég gyakori műsor lánybúcsúk alkalmával a chippendale táncos meghívása. Többen nem szeretik ezt a fajta meglepetést, de sokaknak ez elengedhetetlen egy lánybúcsú alkalmával. Jellemzőik a szinvonalas kosztümök, koreográfia, jó zene, profi effektek, esetenként énekszám, minden mûsorszám egy kis történet.

Oldalak