Lánybúcsú.eu

lánybúcsú tippek & trükkök

Amit érdemes átgondolni a lánybúcsú szervezés elején

Szervezők: Legtöbbször a menyasszony barátnői szervezik a lánybúcsút, de akár a tanú vagy bármelyik közeli családtag is magára vállalhatja a szervezést.

Időpont: Miután megvan, hogy ki szervezi, meg kell határozni, hogy mikor legyen illetve, hogy mi legyen a témája. Általában 1-2 héttel az esküvő időpontja előtt tartják, hogy az esküvőre mindenki ki tudja pihenni magát.

Téma/Program: Az, hogy milyen bulit szeretne a menyasszony a következő fontos feladat, amit meg kell határozni. Egy wellness napot a barátaival vagy elutazni valahova, esetleg egy bulizós-táncolós estét? Olyan témát válasszunk, ami közel áll a menyasszonyhoz, így kényelmesen és felszabadultan tudja érzi magát az este alatt. A szervezést időben el kell kezdeni, hogy legyen legalább egy – két hónap a lehetőségek átgondolására, és a legmegfelelőbb program kiválasztására.

Költségek: Miután megtaláltátok a megfelelő témát, dönteni kell a költségvetésről. Csak páran fizetik a költségeket vagy mindenki beszáll a költségekbe? Esetleg mindenki magának fizet és beadják a menyasszony részét a közösbe? Tisztán meg kell határozni a tervezés elején, hogy később ne legyen probléma belőle.

Meghívó: Vendéglistát is meg kell határozni az elején. Hányan lesznek meghívva a lánybúcsúra? Csak közeli barátnők vagy közeli családtagok is esetleg egy nagyobb létszámú összejövetelt tervezünk? Miután megvan a lista, ki kell küldeni a meghívót. Lehet formális vagy informális esetleg nem is kell írásos meghívás, csak egy telefonhívás a résztvevőknek vagy egy email. Minden esetben kérjünk visszajelzést, hogy a megfelelő létszámmal tudjunk tervezni. A lényeg, hogy csak lányok legyenek meghívva. A lánybúcsút minimum egy hónappal korábban kezdjük el szervezni, hogy legyen elég időnk mindenre. A meghívóban legyen bent, hogy mikor, hol lesz a lánybúcsú és mi lesz a témája, hogy mindenki ennek megfelelően készüljön. Írjuk meg a költségeket is, hogy kinek mennyit kell fizetnie illetve, hogy mi az elérhetősége a szervezőnek, hogy bárki tudjon hozzá fordulni bármilyen ötlettel, kérdéssel kapcsolatban. Papír meghívókat akár magatok is készíthettek. Kreatív boltokban sokféle egyszínű papírt/borítékot lehet vásárolni, amihez különféle kiegészítőket (matricák, minták, kövek stb.) is találtok, így egyedivé tudjátok tenni a meghívókat. Ha emailben küldjük, akkor pl. power point vagy photoshop segítségével is változatos meghívókkal tudunk készülni. A lánybúcsú előtti napokban mindenképp hívjuk fel azokat, akik nem válaszoltak, hátha csak elkeveredett a meghívójuk, azonban részt szeretnének venni rajta. Ha lesz étel is az este folyamán, akkor el kell dönteni, hogy egy étteremben legyen vagy esetleg otthon? Lehet találkozni a menyasszony kedvenc éttermében vagy esetleg valami különleges helyen, amit korábban ki akartak próbálni, de nem volt rá lehetőség.

Helyszín/dekoráció: Ha otthon kezdődik a lánybúcsú, akkor el kell dönteni, hogy főz/süt-e valaki, vagy rendelni kell vagy esetleg csak rágcsálnivaló lesz és semmi „komoly” kaja. Kezdés előtt nem szabad elfeledkezni a dekorációról. Ez a későbbiekben is mindenkit emlékeztet majd az estére. Lehet venni többféle lánybúcsú dekorációt – kitűzőt, koronát, sapkát, pólót felirattal, fátylat, amit a menyasszony végig magán visel az este alatt, lufit, papír tányért, bögréket, poharakat, szalvétákat stb. A meghívót is hozzá lehet igazítani a dekorációhoz. Magyar és külföldi webshopokat is érdemes megnézni. Ide tartoznak még a lánybúcsús kitűzők, pólók, a kiválasztott témához kapcsolódó egyéb személyre szabott ajándékok. Minden résztvevő kaphat egyforma poharakat olyan címkével, ami jelzi, hogy ők a lánybúcsús csapat tagjai. A dekoráció jó hangulatot tud kölcsönözni a bulinak. Lehet vadabb vagy konzervatív, a lényeg, hogy emlékezetes és vidám legyen.

Ajándék: El kell dönteni azt is, hogy adunk-e ajándékot a menyasszonynak. Ha igen, akkor lehet ez valami hagyományos ajándék, de a legtöbb esetben inkább vicces ajándékok kerülnek átadásra – sodrófa, otthonka, pénisz formájú gyertya, szívószál, vicces bugyi, egyéb szexuális jellegű kellékek. Az ajándékok átadását is szórakoztatóbbá tehetjük egy-egy feladat által. Pl. tegyük be őket egy dobozba, kössük be a menyasszony szemét és egyesével húzza ki az ajándékokat és tapogassa ki, hogy mi az. Ha nem sikerül, kapjon valami büntetést, pl. igyon az italából.

Tetszett a cikk?

Új hozzászólás

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.